DOCUMENTAIRE VERHAlEN & PORTRETTEN / Ouderenfotograaf 

De eerste baby die 135 gaat worden schijnt al geboren te zijn. Dat we steeds ouder kunnen worden is vast ook jullie niet ontgaan.....Kijk maar aan de populaire boeken van Rudi Westendorp, de discussies rondom onze ouderenzorg en de media aandacht voor Alzheimer. De kranten staan er dagelijks vol mee.

Dansende ouderen, sportende ouderen, vakantie vierende ouderen. In een lange optocht trekken zij voorbij in het werk van Romi. Oprecht geïnteresseerd observeert zij hoe senioren hun (vrije) tijd doorbrengen en legt hun bezigheden vast in niet-geënsceneerde foto’s.
— Mondriaan Fonds 2017

Als documentaire fotograaf, twintiger met camera en een schrijfblok ontdek ik al enkele jaren de wereld van het ouder worden. Veel mensen, ook jongeren, willen wel ouder worden, maar zich absoluut niet ouder voelen. Met mijn fotografie wil ik de negatieve beeldvorming bijstellen en laten zien dat de ‘nieuwe oudere’ tot op hoge leeftijd actief, zelfstandig, zelfbewust en vaak maatschappelijk betrokken is. Ouder worden draait niet alleen maar om aftakeling, daar moet men soms even aan herinnerd worden.

Ouderen zijn vaak het onderwerp binnen mijn werk, maar niet uitsluitend de doelgroep.  Ik zie het als een uitdaging om leeftijdsgenoten anders naar hun toekomst te laten kijken.  Nu onze tijd langer word is het belangrijk jezelf en elkaar de vraag te stellen: Hoe wil jij ouder worden?

Deze site doet wellicht vermoeden dat ik mij alleen richt op het fotograferen van ouderen. Niet is minder waar. Als documentaire fotograaf staat de eigenheid van de mens centraal in mijn werk. Je mag mij bijvoorbeeld gerust bellen voor een bijzondere reportage! Graag zelfs! 

Ik ben betrouwbaar, heb een gezonde dosis humor en denk graag mee!

Klik hier voor mijn CV

GESTEUND DOOR

 

AANGESLOTEN BIJ
Hollandse Hoogte & de NVF

OPLEIDINGEN
2013-2014 - AKV| ST. JOOST in Breda
HBO Documentaire fotografie

2009-2013 - Koninklijke Academie Beeldende Kunsten Den Haag
HBO Documentaire fotografie

2005-2009 - Mediacollege Amsterdam
MBO Grafisch Ontwerp

EXPOSITIES
Door mijn werk regelmatig te exposeren hoop ik brug te slaan tussen fotojournalistiek en kunst. Ik exposeerde o.a. in het Noordbrabants Museum Den Bosch, Gouverneurshuis Heusden, Gemeentemuseum Helmond en het Belfort in Sluis. Een overzicht kun je hier bekijken. De expositie over Cis & Mien en Benidorm is te huur. Voor een prijsopgaaf graag even mailen.

OPDRACHTGEVERS
Naast zelf geïnitieerde documentaire projecten werk ik ook in opdracht van een diverse groep aan opdrachtgevers:  de Volkskrant, ActiZ, het nieuwe ouder worden, Stichting Humanitas Rotterdam, Stichting het Danspaleis, De Correspondent, EZ boekhouding, Leyden Academy/Vereniging het Zonnehuis, Alzheimer Nederland, PGGM etc. Dit werk kun je hier bekijken.

GASTLESSEN
Ik geef regelmatig gastlessen en presentaties op verschillende (foto)opleidingen. Informeer vooral naar de mogelijkheden! 

BOEKEN
CIS & MIEN - Bij de Tijd
ISBN 978-90-822139-0-4
In eigen beheer uitgegeven
Juni 2014 / Oplage: 350 stuk
Bestellen

Over wintertijd
ISBN 978-90-822139-1-1
In eigen beheer uitgegeven
Maart 2017 / Oplage: 350 stuks
Bestellen