DOCUMENTAIRE VERHAlEN & PORTRETTEN / Ouderenfotograaf 

Als documentaire fotograaf, twintiger met camera en een schrijfblok ontdek ik al enkele jaren de wereld van het ouder worden. Veel mensen, ook jongeren, willen wel ouder worden, maar zich absoluut niet ouder voelen. Met mijn fotografie wil ik de negatieve beeldvorming bijstellen en laten zien dat de ‘nieuwe oudere’ tot op hoge leeftijd actief, zelfstandig, zelfbewust en vaak maatschappelijk betrokken is. Ouder worden draait niet alleen maar om aftakeling, daar moet men soms even aan herinnerd worden. 

Ouderen zijn vaak het onderwerp binnen mijn werk, maar niet uitsluitend de doelgroep.  Ik zie het als een uitdaging om leeftijdsgenoten anders naar hun toekomst te laten kijken.  Nu onze tijd langer word is het belangrijk jezelf en elkaar de vraag te stellen: Hoe wil jij ouder worden?

Dansende ouderen, sportende ouderen, vakantie vierende ouderen. In een lange optocht trekken zij voorbij in het werk van Romi. Oprecht geïnteresseerd observeert zij hoe senioren hun (vrije) tijd doorbrengen en legt hun bezigheden vast in niet-geënsceneerde foto’s.
— Mondriaan Fonds 2017

Mijn onderneming bestaat sinds 2013 en het is prettig te zien dat mijn opdrachtgevers steeds meer passen binnen de bovenstaande thematiek. Zo past het werk wat ik opdracht maak perfect binnen mijn missie! 

Naast mijn freelance werk als fotograaf ben ik ook werkzaam als docent en tekstschrijver.
Ik ben betrouwbaar, heb een gezonde dosis humor en denk graag mee!

Klik hier voor mijn CV
Klik hier voor mijn werkwijze

AANGESLOTEN BIJ
NVF

OPLEIDINGEN
2013-2014 - AKV| ST. JOOST in Breda
HBO Documentaire fotografie

2009-2013 - Koninklijke Academie Beeldende Kunsten Den Haag
HBO Documentaire fotografie

2005-2009 - Mediacollege Amsterdam
MBO Grafisch Ontwerp

EXPOSITIES
Door mijn werk regelmatig te exposeren hoop ik brug te slaan tussen fotojournalistiek, kunst en (ouderen)zorg. Ik exposeerde o.a. in het Noordbrabants Museum Den Bosch, Gouverneurshuis Heusden, Gemeentemuseum Helmond, het Belfort in Sluis en de Melkweg Amsterdam. Een overzicht kun je hier bekijken. De expositie over Cis & Mien en Benidorm is te huur. Voor een prijsopgaaf graag even mailen.

OPDRACHTGEVERS
Naast zelf geïnitieerde documentaire projecten werk ik ook in opdracht van een diverse groep aan opdrachtgevers:  de Volkskrant, ActiZ, Vilans, Omring, Stichting Humanitas Rotterdam, Stichting het Danspaleis, De Correspondent, Leyden Academy/Vereniging het Zonnehuis, Alzheimer Nederland, PGGM etc. Dit werk kun je hier bekijken.

GASTLESSEN
Ik geef regelmatig gastlessen en presentaties op verschillende (foto)opleidingen. Informeer vooral naar de mogelijkheden! 

BOEKEN
CIS & MIEN - Bij de Tijd
ISBN 978-90-822139-0-4
In eigen beheer uitgegeven
Juni 2014 / Oplage: 350 stuk
Bestellen

Over wintertijd
ISBN 978-90-822139-1-1
In eigen beheer uitgegeven
Maart 2017 / Oplage: 350 stuks
Bestellen