H I P - H O P P E N / by Romi Tweebeeke

romitweebeeke_hiphop1

‘We poppin' like ayo’ klinkt uit de speaker in het restaurant van Woonzorgcentrum Florence Wijndaelercentrum in Den Haag. Iedere vrijdagmiddag verzorgd Sportief Plan hier als enige in Nederland een workshop Hip-Hop dansen voor senioren. Directeur Stefan Barrett raakte geïnspireerd door de documentaire over de Nieuws Zeelandse groep The Hip Op-eration Crew.
In deze documentaire zien we een groep bejaarden onderweg naar de finale van de Wereldkampioenschappen Hip-Hop in Las Vegas.

De Haagse groep heeft (nog) geen naam maar heeft wel een behoorlijk vaste kern. In de wekelijkse repetities werken ze samen naar hun eerste optreden op 7 mei a.s. De deelnemers zijn gemiddeld 80 jaar en hebben bijna allemaal een dansverleden. Volksdansen, tango, line dance, alles kwam voorbij. Een deelneemster verteld mij na afloop dat Hip-Hop moeilijker is dan het lijkt. De stapjes onthouden vind ze het aller moeilijkst, het gaat allemaal zo snel!

 

romitweebeeke_hiphop2
romitweebeeke_hiphop3