B E N I D O R M 2.0 - D A G 5 & 6 / by Romi Tweebeeke

B E N I D O R M 2.0 - D A G - 5
Vanmiddag nam ik het toeristenbootje naar Peacock / Benidorm Island. Vijftien euro voor een retourtje en er zou een lekkere snackbar op het eiland zijn. Plus de bonus: je mocht zo lang op het eiland blijven als je zelf zou willen. Het klonk verleidelijk. Op internet had ik veel negatieve berichten gelezen maar ondanks dit zat het bootje toch nog aardig vol. Deze meneer trok mijn aandacht, gewapend met een filmcamera en fototoestel wist hij bijna de gehele boottocht staand en enthousiast te fotograferen/filmen. Hij negeerde de waarschuwingsbordjes en had duidelijk zijn stoute schoenen aan. Aangekomen op het eiland mochten we met een kleinere groep in een heuse onderzeeër. Nadat ik veertig keer dezelfde vissoort had gezien was het tijd voor een bezoek aan de snackbar. Het was allemaal een beetje smoezelig, dus de snackbar sloegen we over. Ondanks de naam Peacock Island heb ik geen pauw gezien en zag ik vooral meeuwenpoep en toeristen. We namen het volgende bootje weer terug. Op zoek naar het échte avontuur.

Morgenochtend keren we nog een keer terug naar het resort, daar doen ze namelijk iedere donderdagochtend met een clubje aan Aquagym. ‘Doe mee met ons! Dans in het water op leuke muziek!’ zegt de poster die ik afgelopen zondag al zag hangen. Wij zijn benieuwd, hopelijk laat de groep ons toe en mogen we dit vastleggen. Maar in het resort…weet je het maar nooit!

B E N I D O R M 2.0 - D A G - 6
Langzaam verander ik zelf in een Benilover. Mijn huid kleurt bruin, mijn tempo wordt langzamer en tegen een uurtje of drie zou ik zo kunnen slapen. Het is niet erg, dit hoort erbij. Ik ga mee in het tempo van de stad. Zo stond ik vanochtend dus goed vroeg op en was ik om negen uur al in het resort. Op straat was het stil maar in het overdekte warme zwembad verzamelde zich een aardig clubje. Negen vrouwen en één man om precies te zijn. Sinds vorige week doen ze hier samen een uurtje aquagym, dit onder begeleiding van een lerares en muziek. Door het hele resort hangen posters om de bewoners te attenderen op deze nieuwe club. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis. Na wat technische problemen galmt de opera muziek uit de speakers. Het is een mooi gezicht, met uitzicht op de bergen en eekhoorns. In de zomer gebeurt dit buiten. Misschien toch nog maar een keer terug komen dus……

Morgenavond vertrek ik weer naar Nederland. Met Benidorm ben ik nog niet klaar. Hierover later meer. Gelukkig kan ik morgen nog een keer van de ochtendgymnastiek genieten. Ik ontdekte trouwens vandaag dat na het gymen de mensen samen zingen! 

Nu eerst een kleine siësta!