B E N I D O R M 2.0 - D A G 3 & 4 / by Romi Tweebeeke

benidorm_dag3_romitweebeeke

B E N I D O R M 2.0 - D A G - 3
Om half elf begon een clubje van dertien mensen aan hun wekelijkse portie minigolf. ‘Geen wereldkampioenschappen maar gewoon een gezellig potje knikkeren voor volwassen’ aldus Simone (84). Simone, gekleed in een blauw joggingpak woont al 30 jaar in Spanje en voelt zich er thuis. Vooraf worden er kaarten getrokken en op die manier worden de teams samengesteld. Simone vertelt mij ook dat dit absoluut geen Benidorm is. Een opvallende uitspraak die mij nieuwsgierig maakt. Wat is Benidorm dan wel? Het gezelschap is gemengd, de leeftijden beginnen bij de 75 en de oudste, Piet, is maar liefst 92 jaar. Het is niet aan hem te zien, maar hij wil tussendoor wel af en toe even zitten. Ondanks dat er veel wordt gelachen zijn ze achteraf toch nog wel een beetje kritisch naar elkaars punten. ’39, oei dat is niet best!’ Na het spelletje gaan ze samen aan de wijn. Het mag dan pas half 12 zijn, tijd is hier niet belangrijk. Dit is het goede leven! 

Naast het minigolf fotografeerde ik Gerard (77) met zijn hondje Woef (5) ‘Woef, ja de naam mocht hij zelf kiezen!’ vertelt Gerard mij lachend. Hij woont twee weken op proef in het Resort en is er nog niet uit of hij wil blijven. We aten samen en kregen bij een drie gangen diner ieder een halve fles wijn. Ook fotografeerde ik het engelse koppel Barbara (76) en Norman (80). Die in hun Buggy, bij ons bekend als scootmobiel, nog iedere dag de heuvel af crossen. ‘We love Benidorm’

Vanavond ga ik het nachtleven ontdekken en morgen, morgen zie ik morgen. Als ik hier in Benidorm iets heb geleerd, is het dat je moet open staan voor verrassingen en dat dingen gaan zoals ze gaan. Lang leven de vrijheid!

B E N I D O R M 2.0 - D A G - 4
‘De mensen genieten hier gewoon veel meer’ Een uitspraak die ik gisteravond opving terwijl ik at in een Nederlands restaurant aan de boulevard. Restaurant Valkenburg, het enige echte Hollandse restaurant aan het strand. Dit stond op de placemat in het lettertype Comic Sans. Ik heb deze uitspraak opgeschreven omdat dit eigenlijk de kern is van mijn werk. Ouder worden komt met gebreken, maar kunnen we ondanks die gebreken nog steeds leuke dingen doen en lol hebben? Hier in Benidorm speelt leeftijd geen enkele rol. Vandaag geen resortleven, maar gewoon op jacht langs te kunstlijn. Dit is eigenlijk wat ik het allerleukste vind. Ik schreef al eerder over de gymnastiekclubjes hier, maar het blijf mij fascineren. Ik was blij dat ik het vandaag eindelijk weer kon bekijken. Kan iemand mij vertellen waarom we dit in Nederland niet doen?

Ondertussen sta ik in Nederland vandaag in de Haagse versie van het Algemeen Dagblad. Met een klein stukje over mijn missie en een foto van hip-hoppende ouderen in Den Haag. Dit hip-hoppen gebeurt onder leiding van Sportief Plan die overigens nog veel meer leuke dingen doen!

Movimiento!